ViktVäktarna - Vietnamesisk fiskgryta med tomat och dill

Vietnamesisk fiskgryta med tomat och dill

5
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisksås, risvinäger, chili och dill är smaksättarna i denna smakrika och fräscha tomatbaserade fiskgryta. Ljuvlig!

Ingredienser

Jasminris okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Cocktailtomater

500 g

Rapsolja

2 tsk

Vatten

2 dl

Fisksås (orientalisk)

3 tsk

Risvinäger

2 tsk

Torsk

600 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla lök och halvera tomater.
  3. Värm olja i en panna och fräs löken på medelvärme tills den mjuknar, ca 5-10 minuter. Tillsätt tomaterna och låt dem steka med tills de börjar släppa vätska och mjukna, ca 10 minuter.
  4. Tillsätt vatten, fisksås och vinäger. Koka upp och låt sedan sjuda. Lägg ner fisken och låt den bli klar, ca 5 minuter beroende på tjocklek.
  5. Servera grytan med ris och toppa med strimlad chili och dill.