Foto av Viltfärslimpa med kantareller och äpple från WW ViktVäktarna

Viltfärslimpa med kantareller och äpple

9
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Husmanskost på viltkött, gott med smak från naturen som serveras med kantareller.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora, rivna

Älgfärs 2%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Kantareller

200 g

Lingon

½ dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Potatis

1 kg

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Lingonsylt

2 msk

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Majsstärkelse (redning)

1 msk, 1-2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök fint och riv morötter. Blanda det med färs, ägg, ströbröd, salt och peppar.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Lägg en tredjedel av färsen i botten på brödformen och tryck ut noga i alla kanter. Lägg på kantareller och ett nytt lager färs. Blanda lingon och hackat äpple och lägg på. Täck limpan med det sista lagret färs.
  3. Grädda färslimpan i ca 45 minuter. Skala och koka potatis och morötter under tiden.
  4. Häll av skyn från färslimpan i en kastrull och späd med vatten och ev buljongtärning, smaka av med salt och peppar. Red såsen för tjockare konsistens.
  5. Servera färslimpan med sås, potatis och morötter.