ViktVäktarna - Wrap med bönröra och grillad paprika- och kålsallad

Wrap med bönröra och grillad paprika- och kålsallad

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Wraps i världsklass! Fluffiga libabröd fyllda med en sallad på spetskål, grillad paprika, spenat och äpple, en bönröra med smak av citron och dill och så en smakrik yoghurtsås på det. Wraps som de alltid borde vara - proppfulla och smakrika!

Ingredienser

Paprika

2 st

Cannellinibönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 msk, pressad

Rapsolja

1 msk

Vatten

1 msk

Dill

1 knippe(n)

Turkisk yoghurt 3,5%

1½ dl

Sriracha

½ tsk

Paprikapulver

1 krm, rökt

Spetskål

½ huvud(en)

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Honung, flytande

1 msk

Citron

1 st

Spenat, förvälld/fryst

70 g

Libabröd, vete

4 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera paprika, lägg med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugn tills skalet är svart, ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna något och dra sedan av skalet och skiva paprikan.
  3. Mixa under tiden sköljda och avrunna bönor, pressad vitlök, pressad citron, olja och vatten till en slät röra. Finhacka dill och blanda ner.
  4. Blanda ihop yoghurt, sriracha, paprikapulver och salt.
  5. Riv kål, tärna äpple och blanda med olja, honung, salt och rivet citronskal. Blanda ner paprikan och spenat.
  6. Bre bönröra på bröden, lägg på kål- och paprikasalladen, ringla över yoghurtsåsen och rulla ihop till en wrap.