Foto av Yakiniku från WW ViktVäktarna

Yakiniku

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Yakiniku är en japansk rätt där mycket tunt skivat kött wokas tillsammans med grönsaker i en sås av ingefära, socker, vitlök, sesamolja och soja. Underbart gott!

Ingredienser

Innanlår, nöt

500 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Ris, okokt

2 dl

Sesamolja

1 msk

Sesamfrön

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Ingefära

1 bit(ar)

Japansk soja

½ dl, japansk

Socker

2 tsk, 1-2 tsk

Instruktioner

  1. Strimla köttet och skär morötter i tunna stavar. Finstrimla purjo och dela blomkål i små buketter.
  2. Blanda finhackad vitlök med 1-2 msk riven ingefära, soja och socker.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Fräs morötterna i sesamolja i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt köttet och bryn ett par minuter. Häll över såsen och låt puttra ihop någon minut eller tills köttet är genomstekt.
  5. Koka blomkål al dente i lättsaltat vatten. Strö purjolök och sesamfrön över köttet och servera med ris och blomkål.