ViktVäktarna - Zeinas spicy tofu med nudelsallad

Zeinas spicy tofu med nudelsallad

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig nudelsallad smaksatt med chili, koriander, vitlök, lime och sesamolja och fullproppad med fräscha grönsaker. Serveras med tofu stekt i krispigt citrongräs och het chili. Är du ingen övertygad tofufantast kan detta vara rätten som omvänder dig!

Ingredienser

Citrongräs

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Tofu, fast

400 g

Rapsolja

1 msk

Pak choi

2 st

Sockerärter

150 g

Paprika

1 st

Salladslök

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Glasnudlar, okokta

150 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Koriander

1 knippe(n)

Lök

1 bit(ar), rödlök

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

2 st

Japansk soja

½ dl, japansk

Sesamolja

2 msk

Instruktioner

  1. Finhacka citrongräs och chili. Blanda ihop i en skål.
  2. Tärna tofu och klappa den ordentligt med hushållspapper för att få bort överflödig vätska. Krydda med salt och vänd sedan i citrongräs- och chiliblandningen. Hetta upp olja i en panna och stek tofun.
  3. Gör dressingen. Finhacka chili och koriander. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop chili, lök, pressad vitlök, pressad lime, soja, sesamolja och koriander och ställ åt sidan.
  4. Hacka grönsaker till nudelsalladen.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Sila dem och skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Blanda ihop nudlarna och grönsakerna. Blanda ner dressingen och servera med tofun.

Anteckning

Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax.