ViktVäktarna - Zucchinisallad med valnötsdressing

Zucchinisallad med valnötsdressing

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt härlig sallad med en massa godsaker! Zucchini stekt i olivolja, soltorkade tomater, svarta bönor, örtkryddor och salladsost. Och så en dressing med citron och hackade valnötter.

Ingredienser

Soltorkade tomater i olja, avrunna

6 st

Cocktailtomater

500 g

Schalottenlök

2 st

Zucchini (squash)

3 medelstor(t)/medelstora, små

Olivolja

2 tsk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

¼ st

Rosmarin

1 tsk, torkad

Timjan

½ tsk, torkad

Salladsost (feta) 10%

150 g

Valnötter

1 msk, finhackade

Olivolja

1 tsk, eller valnötsolja

Citron

3 msk, pressad

Timjan

½ tsk

Instruktioner

  1. Strimla soltorkade tomater. Halvera tomater och finhacka schalottenlök.
  2. Skär zucchini i kvartar och sedan i tunna skivor.
  3. Hetta upp olja i en panna och fräs zucchini tills den fått lite färg. Salta lätt.
  4. Tillsätt soltorkade tomater, sköljda och avrunna bönor, vatten och buljongtärning och låt fräsa med. Krydda med peppar, rosmarin och timjan.
  5. Blanda samman zucchinifräset med cocktailtomater och schalottenlök i en skål. Skär osten i tunna skivor och blanda ner i skålen.
  6. Finhacka valnötter och rosta dem i en torr stekpanna. Blanda samman med olja, pressad citronsaft, salt, peppar och timjan. Häll dressingen över grönsakerna och servera.

Anteckning

Vill ha du salladen ännu matigare, blanda ner kokt bulgur.