Foto av Hamburgare i salladsblad med coleslaw från WW ViktVäktarna

Hamburgare i salladsblad med coleslaw

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hamburgare sitter sällan fel. Här har vi skippat brödet och serverar den i ett salladsblad istället och serverar en krämig coleslaw till. Hamburgaren får smak och lite hetta av purjolök och chili.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Purjolök

g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

½ klyfta(or)

Olivolja

3 tsk

Spetskål

½ huvud(en)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 8%

½ dl

Senap (dijon)

2 tsk

Tabasco

1 droppe(ar), efter smak

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Sallad

½ huvud(en)

Saltgurka

8 skiva(or)

Instruktioner

  1. Lägg färs i en skål. Finhacka purjolök och chili, blanda ner det i färsen och pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja i en stekpanna.
  2. Strimla kål fint och riv morot. Blanda ihop med fraiche. Blanda i dijonsenap. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  3. Skiva tomat och rödlök. Dra loss bladen på salladen. Lägg köttet på salladsbladen. Lägg på grönsaker och avsluta med en klick coleslaw.