7 tips för smartare mat och godis i påsk
Njut av nyttig påskmat för hela familjen
1. Vad vore påsken utan ägg?
Lyxig frittata med chèvre, sparris, lök, dill, citron och pumpafrön. Så gott!
2. Påsk är fest för feta fiskar!
Njut av lax och sill i alla former. Färsk örtbakad laxsida, eller klassiskt inkokt lax blir båda lika uppskattade på påskbordet. Varför inte prova den här laxcarpaccion? Välj en klar inlagd sill framför de som ligger i feta såser.
3. Kyckling - både vårlätt och påskigt!
Kycklingfilé passar perfekt som buffémat och kan serveras på samma vis som till exempel fläskfilé. Prova honungsmarinerad kycklingfilé!
4. Låt grönsakerna ta sin självklara plats på påskbordet!
Vegetariska tillbehör eller ett helt grönt påskbord - oavsett vilket så passar en stor härlig sallad, prova den här sparrissalladen.
5. Bottenlös paj
Älskar du paj? Kan du leva utan pajdeg? Fint. Då gör du bara din favoritfyllning och gräddar alltsammans i en lätt smord form. Och halvera antalet Points på köpet!
Så gör du påskgodiset smartare!
6. Bjud på hemgjorda chokladmandlar!
Vänd rostade mandlar i smält mörk choklad blandad med lite stött kardemumma!
Låt chokladmandlarna stelna på ett smörpapper. Välj choklad med 85% kakao.
7. Plockfrukt istället för plockgodis!
Lägg pengarna på hallon, blåbär, jordgubbar och exotiska frukter istället för på smågodis. Trä upp på minispett, ringla på smält, mörk choklad och strö kokosflingor över. Prova dessa fruktspett!
Kom ihåg!
Välj dina påsk-Points med omsorg! Njut av det du tycker är riktigt gott och välj bort de livsmedlen du äter "bara för att det hör till". Glad påsk!