Foto av Honungsmarinerad kycklingfilé från WW ViktVäktarna

Honungsmarinerad kycklingfilé

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Den här kycklingen tillagas dagen innan festen så att den får stå till sig över natten. Kyckling passar på buffén eftersom den smakar gott när den är kall.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Honung, flytande

1 msk

Balsamvinäger

1 msk

Olivolja

1 msk

Örtsalt

½ tsk

Gräslök

1 msk, hackad

Basilika

1 msk, hackad

Persilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Stek filén och krydda med salt och peppar. Låt den kallna och skiva den. Värm honungen och blanda ner övriga ingredienser. Skeda det över kycklingfilén, låt det svalna. Täck med plastfolie, ställ in i kyl ca 12 timmar.