ViktVäktarna - Amirs spaghetti med köttfärssås

Amirs spaghetti och köttfärssås

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt maxad köttfärssås med Amir, mästerkocken, som avsändare. Den börjar med en klassisk soffritto (som sig bör) som får steka läänge. Sen är det bl.a. färsk salsiccafärs med fänkålssmak, sardeller (räds ej), vitlök, soja, soltorkade tomater och en massa färsk basilika som förhöjer smaken på denna köttfärssås något enormt. Detta måste ni smaka, ni kommer aldrig vilja göra er gamla köttfärssås igen, det vågar vi lova.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

2 st

Olivolja

1 msk

Färsk korv 25%

1 korv(ar), gärna salsicca med fänkål

Nötfärs 5%

200 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

½ dl

Sardeller (konserv)

2 st

Matlagningsvin, rött

2 dl

Tomater, passerade

1 förp

Crème, soltorkade tomater

1 msk

Köttfond

3 msk

Japansk soja

1 msk

Basilika

1 kruka(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Tärna lök, morötter och stjälkselleri fint. Stek i olivolja i en stekpanna tills morötterna och sellerin är mjuka och löken gyllenbrun, minst 10 minuter men gärna längre.
  2. Skär ett snitt i korven och töm ut färsen.
  3. Tillsätt köttfärsen och salsicciafärsen i grönsaksfräset. Fräs i 5-6 minuter på hög värme.
  4. Pressa i vitlöken, lägg i tomatpuré och finhackade eller lätt mosade sardeller. Stek ett par minuter till.
  5. Blanda ner matlagningsvin, passerade tomater, soltorkade tomatpurén och fond. Låt koka 10-15 minuter och smaka av med soja. Stäng av värmen och tillsätt nästan all basilika.
  6. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med köttfärssåsen. Lägg upp på ett stort fat och toppa med lite mer basilika.