Amirs spaghetti och köttfärssås
12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt maxad köttfärssås med Amir, mästerkocken, som avsändare. Den börjar med en klassisk soffritto (som sig bör) som får steka läänge. Sen är det bl.a. färsk salsiccafärs med fänkålssmak, sardeller (räds ej), vitlök, soja, soltorkade tomater och en massa färsk basilika som förhöjer smaken på denna köttfärssås något enormt. Detta måste ni smaka, ni kommer aldrig vilja göra er gamla köttfärssås igen, det vågar vi lova.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Stjälkselleri
2 st
Olivolja
1 msk
Färsk korv 25%
1 korv(ar), gärna salsicca med fänkål
Nötfärs 5%
200 g
Vitlök
2 klyfta(or)
Tomatpuré
½ dl
Sardeller (konserv)
2 st
Matlagningsvin, rött
2 dl
Tomater, passerade
1 förp
Crème, soltorkade tomater
1 msk
Köttfond
3 msk
Japansk soja
1 msk
Basilika
1 kruka(or)
Pasta okokt (typ spaghetti)
250 g