ViktVäktarna - Banh mi med grillad aubergine

Banh mi med grillad aubergine

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa denna populära vietnamesiska gatumat. Dessa baguetter är fyllda med chili- och limemarinerade grönsaker och grillade aubergineskivor. Perfekt för en lunchgrillning!

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Rödkål, färsk

2 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Risvinäger

½ msk

Agavesirap

2 tsk

Lime

½ st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Baguette à 10 cm

4 st

Mynta

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skiva aubergine på längden i cm-tjocka skivor. Finstrimla kål och hyvla långa remsor av morötterna.
  2. Vispa ihop vinäger, sirap, pressad lime, finhackad chili och finhackad vitlök. Blanda med kål och morötter och låt stå i rumstemperatur tills allt är klart.
  3. Pensla aubergineskivorna med olja och grilla på direkt värme tills de fått fin färg. Salta och peppra. Skiva upp baguetterna och grilla insidorna.
  4. Fyll baguetterna med auberginen, morötterna, kålen och mynta.

Anteckning

Sugen på sås? Testa exempelvis att blanda chipotlepasta med någon god majo (vanlig eller vegansk) och lite rivet limeskal.