Foto av Blomkåls- och morotsstuvning med korv från WW ViktVäktarna

Blomkåls- och morotsstuvning med korv

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Minns du mormors goda blomkålsstuvning med korv till? Här har du en mild, fin grönsaksstuvning som passar utmärkt till lunch.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 msk

Vetemjöl

3 msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Persilja

2 msk

Korv 9%

8 smal

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i buketter, skala och skär morötterna i slantar. Koka i lättsaltat vatten tills grönsakerna är mjuka. Smält margarinet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölken lite i taget. Låt stuvningen koka upp under omrörning och sedan sjuda några minuter. Krydda med en nypa muskotnöt, salt och peppar. Blanda ner hackad persilja. Bryn korvarna i en fettsnål stekpanna och servera till stuvningen.