Foto av Falukorv i ugn klassisk deluxe från WW ViktVäktarna

Falukorv i ugn klassisk deluxe

15
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ugnsgratinerad falukorv med en god fyllning sköter sig själv i ugnen och är ett roligt sätt att piffa till den kanske annars lite tråkiga falukorven. Serveras såklart med klassiskt potatismos. Perfekt vardagsmat!

Ingredienser

Falukorv 18%

400 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Senap

2 msk, gärna sötstark

Crème fraiche, lätt 15%

1 dl

Kycklingfond

1 msk

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär korven i 1–2 cm tjocka skivor utan att skära hela vägen ner. Lägg den i en ugnsfast form.
  2. Skala och skiva äpplet tunt och strimla purjolöken. Blanda ihop purjolök, senap, crème fraiche och kycklingfond, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg en äppelskiva mellan falukorvsskivorna och peta samtidigt ner lite av purjolöksröran. Smeta resterande röra över korven och gratinera i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills gyllenbrun.
  4. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos.
  5. Servera korven med potatismoset.