ViktVäktarna - Hollandaisesås

Hollandaisesås

4
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Inte mycket skrämmer folk lika mycket som att göra egen hollandaisesås. Men det är helt i onödan, det är faktiskt inte svårt, vi lovar! Hollandaisesås är en riktig klassiker och en väldigt mångsidig sås som kan användas till mycket, men framförallt passar den till fisk eller grönsaker. Varför inte göra en lyxig Egg Benedict till helglunchen?

Ingredienser

Margarin 60%

60 g

Citron

½ st

Äggula

4 st

Mjölk 0,5%

2 msk

Instruktioner

  1. Smält margarin.
  2. Riv ½ tsk citronskal och pressa 2 tsk saft.
  3. Vispa äggulor med mjölk i ett vattenbad tills de börjar tjockna. Tillsätt margarinet under kraftig vispning, först droppvis, sedan i en mycket tunn stråle.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar och blanda ner citronsaft och skal efter smak.

Anteckning

Skulle såsen skära sig, lägg en äggula i en bunke och häll sedan ner den skurna såsen i en väldigt tunn stråle.