Amirs kallrökta lax med ägg, primörer och romsås
5
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi en schysst hyllning till svensk sommar signerad Amir, mästerkocken. Vi snackar färskpotatis, vit sparris, kallrökt lax, pocherat ägg och en klassisk romsås i en enda härlig röra. Hur gott som helst!
Ingredienser
Färskpotatis
500 g, små eller delade
Ägg
4 st
Ättikssprit
½ msk
Sparris
1 knippe(n), vit
Majonnäs 80%
1½ msk
Grekisk yoghurt 10%
1 dl
Lök
1 msk, hackad/hackat, finhackad rödlök
Dill
1 kruka(or)
Stenbitsrom (caviar)
3 msk
Citron
½ st
Lax kallrökt
500 g
Körvel
2 msk, färsk