Foto av Korngrynsrisotto med svamp från WW ViktVäktarna

Korngrynsrisotto med svamp

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa att göra en risotto på korngryn istället för ris, mer fibrer och mer mättnad! Dessutom blir det väldigt gott. Serveras toppad med balsamvinäger- och salviastekt svamp.

Ingredienser

Schalottenlök

4 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Olivolja

2 tsk

Kornflingor (korngryn)

4 dl

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Citron

½ st, 1 msk saft

Champinjoner

400 g

Salvia

1 msk, färsk

Balsamvinäger

2 msk

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök, morot och selleri och stek i 1 tsk olja. Tillsätt korngryn och låt steka med stund. Häll på vatten, buljongtärning och citronsaft. Låt sjuda på svag värme ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela svamp i mindre bitar och stek tillsammans med salvia i resterande olja. Tillsätt balsamvinäger.
  3. Toppa krongrynsrisotton med svamp och servera.