Foto av Kyckling med brysselkål och butternut från WW ViktVäktarna

Kyckling med brysselkål och butternut

1
Points® value
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel middag med allt på en och samma plåt! Variera genom att servera med olika sorters sås och krydda kycklingen med din favoritkrydda. Grönsakerna anpassar du med fördel efter säsong.

Ingredienser

Brysselkål

400 g

Butternutpumpa

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

1 msk

Salvia

½ tsk, torkad

Paprikapulver

½ tsk

Vitlökspulver

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Ansa och halvera brysselkål, skala och skär pumpa i kuber, skala och klyfta lök.
  3. Lägg över grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med kyckling och blanda med olja. Krydda allt med salt och peppar och klappa in övriga kryddor på kycklingen. Sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka, ca 25 minuter.