ViktVäktarna - Macka med pestostekt omelett

Macka med pestostekt omelett

4
Points®
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Att steka äggen i pesto är (kanske inte så otippat) otroligt gott! Här steks en omelett ihop med en macka som sedan viks ihop och fylls med tomat och basilika. God och snabb lunch!

Ingredienser

Pesto

½ msk

Ägg

2 st

Formfranska fullkorn, typ rasker

1 skiva(or)

Cocktailtomater

3 st

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Värm pesto i en non-stickpanna. Knäck i äggen och vispa ut med lite salt och peppar.
  2. Halvera brödet och lägg sida vid sida i mitten av äggsmeten. Låt steka på låg värme tills omeletten stelnat. Vänd på den så att brödet hamnar under omeletten och vik upp sidorna på omeletten så att de hamnar i linje med brödet. Lägg på några skivor tomater och basilika och vik ihop till en dubbelmacka.
  3. Hög värmen på plattan och stek hastigt på båda sidor så brödet får lite färg.