ViktVäktarna - One-pot-pasta med torsk och spenat

One pot pasta med torsk och spenat

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spara både tid och disk med denna smarriga pastarätt genom att bara använda en gryta till allt. Goda smaker av parmesan, vitlök och basilika gör den till en favorit hos många.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Torsk

500 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Cocktailtomater

250 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

5 dl

Spenat, färsk

300 g

Olivolja

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Socker

1 tsk

Parmesanost

40 g

Basilika

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Hacka lök och pressa vitlök. Skär torsk i mindre bitar.
  2. Lägg alla ingredienser utom torsk och basilika i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills pastan är nästan klar (smaka av under tiden så att den inte blir överkokt). Lägg då i fiskbitarna och fortsätt sjud tills både pasta och fisk är klart. Var försiktig och rör inte för mycket efter fisken har lagts i då den lätt går sönder. Blanda till sist i basilika och låt den sjunka ihop lite.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Det underlättar att bryta pastan på mitten innan den stoppas i kastrullen. Var också noga med att röra om så att det inte bränner fast i botten.