ViktVäktarna - Pasta all'arrabiata med ruccola, fetaost och valnötter

Pasta all'arrabiata med ruccola, fetaost och valnötter

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta all'arrabiata 2.0! Alltså en ganska klassisk klassisk pasta all'arrabiata toppad med en massa godsaker såsom valnötter, aubergine, fetaost och ruccola.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Tomater, hela konserverade

1 förp

Krossade tomater

1 förp

Oregano

1 msk, torkad

Socker

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Rosmarin

2 tsk, torkad

Salt

½ tsk

Valnötter

30 g

Salladsost (feta) 25%

100 g

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Värm hälften av oljan i en panna och fräs löken tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och låt fräsa med under omrörning ca 2 minuter. Blanda ner konserverade och krossade tomater, oregano, socker och chili flakes.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Tärna aubergine.
  5. Värm resterande olja i en panna och stek aubergine tillsammans med rosmarin, salt och lite svartpeppar tills den fått fin färg, ca 5 minuter.
  6. Hacka nötter och smula osten.
  7. Blanda ner avrunnen pasta och aubergine i tomatsåsen och toppa med ost, nötter och ruccola.