Pasta soffritto med krispig kapris, mozzarella och citron
11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Soffritto är en klassisk bas i många maträtter, framförallt i det italienska köket. Den består av fint tärnad morot, lök och selleri och trots att det är simpla ingredienser skapar de magi när de får stekas ihop och agera bas för en god pasta eller mustig gryta. Men i denna rätt är soffritton inte bara bas, utan också huvudrollen. Tillsammans med tomat, citron, krispig kapris och mozzarella i en perfekt kokt linguine är detta riktigt god mat, i all sin enkelhet!
Ingredienser
Pasta okokt (typ linguine)
250 g
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Lök
2 st, gul/gula
Tomat
3 st
Stjälkselleri
3 st
Citron
1 st
Kapris
50 g
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta(or)
Timjan
1 msk, torkad
Olivolja
1 msk
Vatten
1 dl
Bladpersilja
1 knippe(n)
Mozzarella
150 g