Pulled portabello med svarta bönor och picklad rödkål
11
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pulled pork i all ära, men lite trötta är vi väl ändå på det? Oavsett så är det kul att variera sig, så nu kör vi en pulled portabello i en hemgjord BBQ-sås i hamburgerbröd med picklad rödkål istället. Traditionellt, men ändå inte.
Ingredienser
Picklad kål
200 g, 200 g strimlad rödkål, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker och 3 dl vatten
Lök
½ st, röd/röda
Vitlök
3 klyfta(or)
Sesamolja
1 tsk
Ketchup, osötad
3 dl
Chipotlepasta
1 msk, 1-2 msk
Japansk soja
3 msk
Sirap
2 msk
Rödvinsvinäger
1 msk, 1-2 msk
Ingefära
1 msk, torkad
Senap (dijon)
½ msk
Lök
1 st, gul/gula
Rapsolja
1 msk
Portabello
500 g
Svarta bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Hamburgerbröd
4 normalstor(t)/normalstora
Sallad
4 dl