ViktVäktarna - Rimmad laxpytt

Rimmad laxpytt

4
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig variant på vardagsfavoriten pytt i panna med betor, zucchini, potatis, rimmad lax, dill och spenat. Givetvis med stekt ägg! När du rimmar laxen så håller den ihop bättre vid stekning och får en fin och jämn sälta så hoppa helst inte över det steget.

Ingredienser

Gulbeta

500 g, eller polkabetor

Potatis

400 g

Lax

500 g

Salt

1 msk

Socker

½ msk

Ägg

4 st

Rapsolja

1½ msk

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Dill

2 msk, finhackad

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Koka betor och potatis, med skal, tills de är precis färdiga.
  2. Skär lax i 2 cm-tjocka bitar och blanda med salt och socker. Låt stå 15 minuter i rumstemperatur. Häll av och skölj fisken. Klappa den torr på hushållspapper.
  3. Värm ½ msk olja och stek äggen.
  4. Strimla purjon. Skala betorna och potatisen och tärna dem. Tärna zucchini.
  5. Värm ½ msk olja i en djup panna och stek alla grönsaker på medelvärme tills de är gyllene. Vänd ner dill.
  6. Stek laxbitarna hastigt i resterande olja i en annan panna på lite högre värme. Lägg över laxen på grönsakerna och servera med ägg och spenat.