ViktVäktarna - Smörgåstårta med hönökaka

Smörgåstårta på hönökaka

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Klassisk hönökaka med räkor, kräftor, rom, ägg och annat gott. Med hönökaka som bas. En riktig sommardröm!

Ingredienser

Hönökaka

6 st

Fraiche 5%

2 dl

Citron

½ msk, pressad

Skalade räkor

300 g

Kräftstjärtar

300 g

Ägg

3 st, hårdkokta

Dill

1 dl

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Lax kallrökt

200 g

Skalade räkor

300 g

Stenbitsrom (caviar)

50 g

Citron

1 st

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Lägg ut två hönökakor så att de bildar en cirkel på ett stort serveringsfat.
  2. Blanda ihop fraiche, citron, räkor, kräftor och dill. Skiva äggen.
  3. Lägg ut hälften av äggen på brödbottnen och fyll på med hälften av skaldjursröran. Lägg på två bröd till och upprepa med äggen och röran. Lägg på de sista bröden.
  4. Blanda ihop yoghurt och majonnäs och bre ut på toppen av tårtan. Dekorera med lax, räkor, rom, citronskivor, hyvlad gurka och dillvippor.