ViktVäktarna - Tabbouleh med grillad zucchini och hummus

Tabbouleh med grillad zucchini och hummus

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hummus och tabbouleh är bästa vänner sedan länge, och att bjuda in grillad zucchini och granatäpplekärnor till kalaset visade sig vara en väldigt god idé! Servera som tillbehör till grillat, på en mezebuffé, eller dela rätten på två portioner istället för en riktigt god middag.

Ingredienser

Bulgur, okokt

1 dl

Bladpersilja

100 g

Mynta

30 g

Salladslök

6 st

Cocktailtomater

250 g

Citron

4 msk, pressad

Olivolja

1 msk

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Hummus, färdig på burk

150 g

Granatäpple

1 st

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna under rinnande vatten och låt sedan rinna av helt.
  2. Hacka persilja, mynta och salladslök. Halvera tomater.
  3. Blanda bulgur med grönsaker, örter, pressad citron och olivolja. Smaka av med salt.
  4. Skiva zucchini tunt på längden. Lägg i en påse och häll på rapsoljan. Förslut den och skaka runt så att all zucchini täcks av oljan.
  5. Grilla zucchini på grill eller i en grillpanna tills den fått fin färg.
  6. Pilla ur granatäpplekärnorna.
  7. Bre ut hummus på ett fat och fyll på med tabbouleh, zucchini och granatäpplekärnor.