Ugnsbakad torsk med örter och italiensk caponata
7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik rätt med torsk toppad med ett krispigt örttäcke, serverad med krossad potatis och en caponata med oliver och aubergine. Funkar lika fint som vardagslyx som bjudrätt på helgen!
Ingredienser
Potatis
800 g
Olivolja
½ msk
Aubergine
1 medelstor(t)/medelstora
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2½ klyfta(or)
Ströbröd (skorpmjöl)
3 msk
Timjan
1 tsk, torkad
Olivolja
1 tsk
Torsk
600 g
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
2 krm
Socker
1 tsk
Vatten
3½ dl
Oliver i saltlag
40 g, svarta