ViktVäktarna - Citronkyckling med sparris- och quinoasallad

Citronkyckling med sparris- och quinoasallad

6
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Nämn två bättre kompisar än citron och honung om du kan! Här har vi kyckling snabbmarinerad i dessa fina vänner serverad med en grön quinoasallad. Känns lyxigt, går snabbt.

Ingredienser

Honung

1 tsk

Citron

1 st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Kycklingbröstfilé

600 g

Vatten

4 dl

Grönsaksfond

1½ msk

Quinoa, okokt

2 dl

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Sparris

1 knippe(n)

Olivolja

1 msk

Spenat, färsk

100 g

Instruktioner

  1. Blanda honung, pressad citron, salt och peppar. Pensla kycklingen med marinaden och låt stå ca 5 minuter.
  2. Koka upp vatten med grönsaksfond. Häll i quinoan och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Skär zucchini tunt på längden. Knäck av den torra änden på sparrisen.
  4. Värm hälften av oljan i en panna och stek zucchini och sparris 3-4 minuter. Salta och peppra.
  5. Hetta samtidigt upp olja i en annan panna och stek kycklingfiléerna tills de är helt genomstekta.
  6. Blanda quinoa med spenat, zucchini och sparris.
  7. Skiva kycklingen och servera med quinoasalladen. Pressa gärna över lite citron.