Foto av Coq au vin från WW ViktVäktarna

Coq au vin

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig höstgryta att värma sig med. Låt den sköta sig själv på spisen medan du umgås med familjen.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Champinjoner

200 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

200 g, steklök

Vin, rött 11%

2 dl

Vatten

2½ dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Tomat

400 g, skalade och hackade

Vitlök

2 klyfta(or)

Timjan

2 tsk

Lagerblad

1 st

Potatis

800 g

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem runt om i olja.
  2. Dela svampen och bryn i margarin. Skala och dela löken. Lägg över kyckling och svamp i en gryta och tillsätt vin, vatten, smulad buljongtärning, hackade tomater, pressad vitlök, lök, timjan och lagerblad. Låt grytan koka på svag värme under lock tills kycklingköttet är färdigt, ca 20 minuter.
  3. Koka potatisen och pressa den.
  4. Servera kycklinggrytan med pressad potatis och sallad.
  5. Tips! Önskar du en lite tjockare sås, strö över lite såsredning mot slutet av koktiden. Du kan också variera smaksättning som du önskar, gillar du inte timjan funkar det fint med t ex dragon eller oregano. För mer hetta, tillsätt lite chilipulver eller chiliflakes.