Foto av Couscousbiffar med apelsin och fänkål från WW ViktVäktarna

Couscousbiffar med apelsin och fänkål

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Vegetariska biffar med härlig sallad.

Ingredienser

Couscous, okokt

1 dl

Ägg

1 st

Basilika

1 msk, hackad, färsk

Bladpersilja

1 msk, hackad, färsk

Salladslök

2 st

Vitlök

½ klyfta(or)

Citron

½ st

Olivolja

1 tsk

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, röd

Apelsin

1 st

Paprika

½ st

Sallad

1 dl

Majs

2 msk

Instruktioner

  1. Koka couscous. Lägg kokt couscous i en skål. Rör i ägg, basilika och persilja. Strimla salladslök fint och lägg i. Pressa i vitlök och riv i skal från citron. Krydda med salt och peppar. Forma till små biffar. Värm olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidorna. Skär fänkål och rödlök tunt på en mandolin. Skär ut apelsinfiléer. Skär paprika i bitar. Dra salladen i bitar och blanda med fänkål, apelsin, rödlök, paprika och majs. Krydda med salt och peppar.