ViktVäktarna - Curry med torsk och kikärter

Curry med torsk och kikärter

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god fiskgryta med mycket smak utan att vara stark.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

2 st, röd/röda, gröna

Rapsolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

2 cm, färsk

Senapsfrön

1 tsk

Gurkmeja

2 tsk

Krossade tomater

2 förp

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Torsk

500 g, torskrygg

Naanbröd

4 st, liten/litet

Instruktioner

  1. Skiva lök tunt och finhacka chili.
  2. Värm olja i en djup panna och stek löken några minuter. Blanda ner pressad vitlök, riven ingefära, chili, senapsfrön och gurkmeja och låt steka med en stund. Blanda ner krossade tomater och sköljda och avrunna kikärter. Låt sjuda ca 15 minuter tills tomaterna har reducerats något.
  3. Dela fisken i mindre bitar och lägg ner i pannan, låt sjuda på låg värme några minuter.
  4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen och servera till grytan.

Anteckning

Denna typ av grytor är alltid goda att toppa med något, testa exempelvis rostade hackade hasselnötter eller rostad lök.