ViktVäktarna - Fondkokta morötter med smör

Fondkokta morötter med smör

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Morötter kokta i skaldjursfond, socker och ättika och sedan smörslungade och toppade med dill blir ett himmelskt gott tillbehör till exempelvis fisk. Eller varför inte ha de som en del av buffébordet?

Ingredienser

Morot

600 g

Skaldjursfond

2 msk

Vatten

2 dl

Socker

2 tsk

Ättikssprit

1 tsk

Smör

1 msk

Dill

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala och dela morötter på längden. Koka upp fond med vatten i en traktörpanna och lägg morötterna i pannan tillsammans med socker, ättika och lite salt och peppar.
  2. Låt fonden koka in i morötterna 10-15 minuter tills det är knappt ett par matskedar kvar i pannan. Tillsätt smör och finhackad dill, rör runt och servera.