Foto av Gyllene fiskgratäng med räkor från WW ViktVäktarna

Gyllene fiskgratäng med räkor

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxigare variant på fiskgratäng, passar fint att bjuda på.

Ingredienser

Potatis

800 g

Rödspätta

600 g

Sparris

10 st, gröna 1 knippe

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Cocktailtomater

10 st

Fraiche 8%

2 dl

Saffran

1 pkt

Dill

2 msk

Skalade räkor

200 g

Sockerärter

400 g

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Krydda filéerna med salt och peppar. Lägg på sparris och rulla ihop. Strimla purjolök och paprika. Lägg det i en smord ugnsform. Lägg fiskrullarna ovanpå. Halvera tomaterna och lägg runt om. Blanda samman fraiche, saffran och hackad dill och klicka det på fisken. Tillaga i ugn 200° ca 20 min. Strö över räkorna de sista 5 minuterna. Garnera med dill och servera med potatis och sockerärter.