ViktVäktarna - Kassler Creole

Kassler creole

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fruktig kasslergratäng med ett täcke av god chilisås med lite sting i, serverad med ris.

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Ananas

½ st

Rapsolja

1 tsk

Curry

1 tsk

Japansk soja

1 msk

Kassler (fett bortskuret)

400 g

Fraiche 5%

2 dl

Chilisås, tomat

1 dl

Cayennepeppar

1 krm

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla purjolök och paprika. Skär ananas i mindre bitar. Hetta upp olja och curry i en stekpanna och fräs purjolök, paprika och ananas. Häll på soja. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Skär kassler i stavar och lägg i formen. Blanda fraiche med chilisås och cayennepeppar och bre över.
  4. Gratinera i ugn i ca 20-25 minuter. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.