Foto av Kikärtsbiffar med dilltzatziki från WW ViktVäktarna

Kikärtsbiffar med dilltzatziki

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Goda vegetariska biffar gjorda på kikärter. Servera dem med en dillig tzatziki och bulgur.

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Spenat, förvälld/fryst

100 g

Kikärter, konserv

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Gurka

½ st

Fraiche 5%

½ dl

Gräddfil 12%

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Dill

2 msk

Instruktioner

  1. Börja med att tina spenaten. Koka bulgurn. Lägg kikärtor i en mixer tillsammans med spenat och lök. Mixa snabbt ihop till en färs. Det gör inget om inte alla ärtor är helt mosade, det blir bara godare då. Rör i ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidorna i margarin. Dela gurkan på hälften och ta bort kärnorna. Hacka gurkan fint och blanda med fraiche, gräddfil, vitlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med bulgur och sås.