Foto av Korvgryta från WW ViktVäktarna

Korvgryta

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Korv kan användas på många sätt. Korv med max 9 % fett är ett bättre alternativ än vanlig korv. Med en smak av vitlök blir denna korvgryta något extra.

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (makaroner)

1 dl

Purjolök

1 bit(ar)

Paprika

1 st

Korv 9%

1 smal

Olivolja

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Balsamvinäger

1 tsk

Persilja

1 msk

Salt

2 krm

Vitpeppar

1 krm

Socker

2 krm

Instruktioner

  1. Koka pastan enl. förpackningen. Strimla purjo, tärna paprika och skär korven (gärna stark) i sneda slantar. Fräs i olja i en gryta. Blanda grädde, pressad vitlök, tomatpuré, vinäger, krydda med salt, peppar och socker. Häll ner i grytan och koka under lock ca 10 min. Strö över persilja och servera med pasta.