Foto av Kycklingfilé med mango- och ingefärsglaze från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med mango- och ingefärsglaze

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Många fräscha smaker samsas i denna rätt. Var försiktig med chilin om du inte uppskattar hetta.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

125 g

Mango

½ st

Japansk soja

2 msk

Kycklingfond

1 msk

Ingefära

½ tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Ris, okokt

½ dl

Pak choi

1 st

Sugar snaps

1 dl

Sparris

¼ knippe(n)

Edamamebönor

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Lime

1 st

Kvarg naturell 1%

3 msk

Chilipeppar

¼ st, röd/röda

Koriander

2 tsk, färsk hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 min. Gör glazen: Mixa mango och häll i soja, kycklingfond och ingefära. Pressa i vitlök. Ta ut kycklingen och lägg på glazen. Ställ in i ugn ca 10 min till. Koka ris. Koka pak choi, sugar snaps, sparris och edamame precis mjuka i lite vatten med buljongtärning. Ta upp grönsakerna. Riv limezest och spara till såsen. Pressa limesaft över grönsakerna och krydda med salt och peppar. Gör såsen: Lägg kvarg i en skål. Finhacka chili och rör i tillsammans med koriander, limezest, salt och peppar. Lägg grönsakerna på en tallrik och lägg upp kycklingen. Servera med ris och en klick sås.