Foto av Mangokyckling och grönsaksris från WW ViktVäktarna

Mangokyckling och grönsaksris

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingfilé under ett täcke av mango chutney och fraiche. Serveras med ett spännande grönsaksris. En fest för både ögat och smaklökarna!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

4 tsk

Fraiche 5%

4 dl

Mango chutney

4 msk

Curry

2 tsk, 1-3 tsk

Vitlök

2 klyfta(or), ca 1 msk hackad

Lök

1½ st, gul/gula, ca 1 dl hackad

Paprika

2 st, 2 dl hackad gärna olika färg

Grönsaksfond

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen i 2 tsk margarin på båda sidor. Smaksätt med salt och peppar. Lägg dem i en liten ugnssäker form. Blanda fraiche, chutney, curry och vitlök och bred det över kycklingen. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i 175° ca 25 minuter, tills kycklingen känns klar. Hetta upp 2 tsk margarin i en tjockbottnad kastrull. Lägg i de hackade grönsakerna och fräs det tillsammans med curry och ris ett par minuter under noggrann omrörning. Tillsätt vatten samt grönsaksfonden. Koka upp och rör om. Sjud sedan under lock tills riset är färdigt. Servera kycklingen tillsammans med grönsaksriset.