Foto av Marockansk kycklingpanna från WW ViktVäktarna

Marockansk kycklingpanna

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En marockansk, kryddig och mättande rätt med marinerad kyckling och färska fikon.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

350 g

Citron

1 st

Rapsolja

4 tsk

Koriander

¼ tsk

Chilipeppar

¼ tsk

Spiskummin

¼ tsk

Paprika

3 st, gärna olika färg

Fikon, färska

6 st

Couscous, okokt

2 dl

Grönsaksbuljong

3 dl

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Blanda samman 1 tsk rivet citronskal, 1 tsk citronsaft, 2 tsk olja och kryddor i en plastpåse. Lägg i kycklingbitarna och låt det marinera ca 30 min.
  3. Kärna ur paprikan och dela i mindre bitar och fikon i mindre klyftor.
  4. Koka couscous i grönsaksbuljong.
  5. Stek kycklingbitarna i 2 tsk olja.
  6. Blanda kyckling, paprika och fikon med couscous. Krydda med salt och peppar och toppa gärna med färsk persilja eller koriander .