Foto av Omelett med räkstuvning från WW ViktVäktarna

Omelett med räkstuvning

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Blanda två favoriter - dillstuvade räkor och omelett. Tycker du det är klurigt att göra omelett måste du prova denna! Tillagad i ugn. Passar som en liten förrätt eller till buffèn.

Ingredienser

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

4 dl

Vetemjöl

5 msk

Ägg

4 st

Salt

½ tsk

Vitpeppar

1 krm

Margarin flytande 80%

2 msk

Mjölk 1,5%

4 dl

Dill

3 msk, hackad

Skalade räkor

3 dl

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och 1 msk mjöl. Ta kastrullen från värmen och vispa ner ägg, salt och peppar. Smörj en ugnsform med margarin och häll i smeten. Tillaga i ugn 200° ca 25 min. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt 4 msk mjöl. Späd med mjölk och rör om. Låt koka 3-5 min. Krydda med salt och peppar. Lägg ner räkor och dill i stuvningen och låt sjuda så att allt blir varmt. Häll stuvningen över omeletten och servera.