Sverige
Om du vill se innehållet för ditt land, eller för att logga in, ändra till United States.
Foto av Örtbakad laxfilé med vinsås från WW ViktVäktarna

Örtbakad laxfilé med vinsås

2
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En festlig lax med härliga örter och underbar vinsås som tål att bjudas på. Servera med pressad potatis och en fräsch sallad.

Ingredienser

Potatis

2 kg

Saffran

½ pkt

Lax

800 g

Vin, vitt torrt

½ dl

Fiskbuljongtärning

½ st

Vatten

1 dl

Rapsolja

2 tsk

Schalottenlök

2 st

Persilja

2 msk, finhackad

Dill

2 msk, finhackad

Gräslök

2 msk, finhackad

Margarin flytande 80%

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

4 msk

Vetemjöl

1 msk

Sockerärter

250 g

Instruktioner

  1. Koka potatisen med saffran. Dela laxen i 6 portionsbitar. Häll vin och vatten i en ugnsform och smula ner buljongtärningen. Halstra laxen i olja ca 1 minut. Lägg över den i formen. Finhacka lök och blanda med persilja, dill, gräslök, margarin, krydda med salt och peppar. Bred det på laxen och tillaga i ugn 125° ca 8-10 minuter, tills laxen är klar. Blanda 5 dl fiskspad med grädde i en kastrull och koka upp. Späd ev med vatten. Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med pressad potatis, sås och sockerärter.