Foto av Parmesanpanerad torsk med rotfrukter från WW ViktVäktarna

Parmesanpanerad torsk med rotfrukter

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här fisken får en härligt knaprig och gyllene yta med smak av parmesan. Servera med rotfrukter och en god sås så får du en festlig måltid.

Ingredienser

Torsk

600 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

1½ dl

Parmesanost

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Potatis

4 st

Rapsolja

2 tsk

Sockerärter

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Skalade räkor

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Dill

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, skär purjon i bitar. Lägg rotfrukter och purjo i en långpanna och ringla över olja. Stek i ugn 200° ca 30 min. Tillaga sockerärterna enl förp och vänd ner i rotfrukterna vid servering. Rör ner dill, räkor och vitlök i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar. Blanda ströbröd och parmesan. Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin. Servera med rotfrukter och sås.