Foto av Pasta med pumpa och spenat från WW ViktVäktarna

Pasta med pumpa och spenat

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad och god pastarätt med pumpa, ricotta och pinjenötter.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Pinjenötter

2 msk

Pumpa (vintersquash)

300 g, ca 1/2

Lök

½ st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Spenat, förvälld/fryst

100 g, babyspenat

Ricotta

1 dl

Sallad

100 g, 1 påse salladsmix

Instruktioner

  1. Koka pastan. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ta bort kärnor och skal från pumpan och skär den i bitar. Finhacka löken och bryn den i olja. Riv i vitlök och tillsätt pumpan och låt fräsa med så att de mjuknar. Lägg i spenat och ricotta. Krydda med salt och peppar. Blanda med pastan. Strö över pinjenötter och servera med sallad.