ViktVäktarna - Pastasallad med ajvardressing och timjanstekt kyckling

Pastasallad med ajvardressing och timjanstekt kyckling

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När vår- och sommarsäsongen är här, är pastasallad ett stående inslag på veckomenyn för många. Denna smarriga variant med en ajvardressing och timjanstekt kyckingfilé är en riktig höjdare, så testa den nästa gång. Funkar absolut att packa med till standutflykten också!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Kycklingbröstfilé

600 g

Timjan

1 tsk, torkad

Rapsolja

2 tsk

Ajvar relish

¾ dl

Honung, flytande

1 tsk

Vatten

1 msk

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Rädisor

10 knippe(n)

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
  3. Krydda kyckling med timjan, 1 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen ca 3 minuter per sida. Lägg över i en ugnsfast form och tillaga klart mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Blanda ihop ajvar, flytande honung, vatten, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Skär tomat i mindre bitar. Strimla lök tunt. Kvarta rädisor.
  6. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner pasta och dressing och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner ruccola vid servering.
  7. Skiva upp kycklingfilé.
  8. Lägg upp pastasallad i djupa tallrikar och toppa med kycklingen.