ViktVäktarna - Potatissallad med tonfisk, ajvar och örtdressing

Potatissallad med tonfisk, ajvar och örtdressing

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härligt matig potatissallad med ajvarslungad färskpotatis, tonfisk, ägg, saltgurka och en god örtdressing. Passar perfekt till somriga luncher eller bufféer!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Ägg

4 st

Ajvar relish

2 dl

Saltgurka

2 st

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 200 g

Lök

½ st, röd/röda

Sallad

65 g, machésallad

Honung

½ tsk

Persilja

1 knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Låt svalna och dela i mindre bitar.
  2. Koka ägg så att de är mjuka, men inte helt rinnande.
  3. Blanda potatis med ajvar. Skiva gurkan och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bre ut potatisen på ett stort fat. Skala och halvera äggen. Låt tonfisken rinna av. Fördela ägg och tonfisk över potatisen. Toppa med skivad rödlök och sallad.
  5. Mixa persilja och vitlök med lite av yoghurten med en stavmixer till en slät sås. Blanda ner resterande yoghurt och smaka av med salt och honung. Ringla över salladen.

Anteckning

Saltgurka kan bytas mot cornichons eller kapris.