Foto av Provencalsk korv i ugn från WW ViktVäktarna

Provencalsk korv i ugn

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En upphottad version av ugnsfalukorv. Här med zucchini, aubergine, vitlök och oliver.

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Korv 9%

500 g, middagskorv

Tomat

2 st

Senap (dijon)

2 tsk

Örtkryddor

1 tsk, franska örter

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora

Potatis

1 kg

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär cm-breda snitt i korven och lägg över i en ugnsform. Skär zucchini och aubergine i bitar, stek mjuka i olja. Pressa i vitlök och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär tomaterna i skivor. Bred senap i korvsnitten och lägg i tomatskivorna. Strö över franska örter. Lägg zucchini, aubergine och oliver runt korven i formen. Ställ in i ugn, ca 30 minuter.
  4. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Servera korven med potatismos och grönsaksröran.