Foto av Quinoaotto med svamp och grillad purjolök från WW ViktVäktarna

Quinoaotto med svamp och grillad purjolök

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gillar du risotto? Testa denna variant med quinoa som bas nästa gång, den är underbart god!

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Quinoa, okokt

2 dl

Schalottenlök

3 st

Olivolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Champinjoner

200 g

Svamp

1 st, portabello

Vatten

1 dl

Matlagningsvin

1 dl, vitt

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Timjan

½ tsk

Bladpersilja

2 msk, hackad

Basilika

1 msk, hackad

Citron

½ st

Parmesanost

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär purjolöken i stora bitar och lägg på en plåt med snittytan uppåt. Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Finhacka lök och bryn i olja i en gryta. Pressa i vitlök.
  3. Skär svamp i bitar och lägg ner i grytan i omgångar. Låt steka med och få färg. Tillsätt vatten, vin och buljongtärning.
  4. Låt puttra ett par minuter så att vätskan kokar in något.
  5. Blanda i quinoa, timjan, persilja och basilika. Riv i citronskal och blanda ner parmesan. Toppa med grillad purjolök och smaka av med salt och peppar.