Foto av Quinoapanerad kolja med ugnsstekta rotsaker från WW ViktVäktarna

Quinoapanerad kolja med ugnsstekta rotsaker

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krispig panering med quinoa, smaksatt med dill, gräslök och citron, hur gott som helst! Panera fisken i detta och servera med rotfrukter i ugn och en gurk- och kaprissallad.

Ingredienser

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Gulbeta

6 st

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

½ msk

Vetemjöl

dl

Ägg

1 st

Quinoa, okokt

1½ dl

Dill

2 msk, hackad

Gräslök

1 msk, hackad

Citron

1 st

Kolja

600 g

Olivolja

½ msk

Gurka

½ st

Kapris

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär rotsaker i stavar. Lägg i en påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 20-30 minuter.
  3. Häll mjöl i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan tallrik och vispa upp med en gaffel. Häll quinoa i en tredje tallrik. Blanda ner dill och gräslök i quinoan. Riv i citronskal och krydda med salt och peppar.
  4. Vänd fisk i mjöl, ägg och till sist quinoa och stek den gyllenbrun i olja.
  5. Skär gurka i bitar och blanda med kapris. Pressa över citron och krydda med salt och peppar. Servera fisken med rotsaker och gurksallad.