ViktVäktarna - Rödbets- och chèvrepaj

Rödbets- och chèvrepaj

13
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Det är inte utan anledning rödbetor och chèvre är bästa vänner, de passar såå bra ihop! Testa denna paj med tunt skivade rödbetor, blandade med chèvre och toppad med pinjenötter.

Ingredienser

Cottage cheese, naturell 1,5%

150 g

Margarin flytande 80%

60 g

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

½ dl

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

2½ dl

Getost (chèvre)

200 g

Rödbetor, färska

3 st

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Förgrädda ca 10 min.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Smula ner chèvre.
  4. Skala rödbetor och hyvla tunt på mandolin. Fyll pajskalet med rödbetor och häll över äggstanningen. Strö över pinjenötter.
  5. Grädda i ugn ca 30 min tills rödbetorna mjuknat och pajen fått fin färg.