Foto av Rotfruktsgratäng med kassler från WW ViktVäktarna

Rotfruktsgratäng med kassler

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gratäng är smidigt och denna lättare variant är jättegod. Servera, som här med kassler, eller varför inte med rostbiff eller kycklingfilé.

Ingredienser

Potatis

6 st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Mjölk 0,5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Timjan

2 msk

Ost riven 17%

1 dl

Kassler (fett bortskuret)

400 g

Instruktioner

  1. Skala och strimla rotfrukter och purjolök. Koka upp mjölk och grädde under omrörning. Lägg ner rotfrukter, lök, vitlök, krydda med salt och peppar. Låt det sjuda 5-10 min. Vänd ner timjan och ost. Lägg över det i en ugnsform och tillaga i ugn 225° ca 20 min. Garnera med timjan och servera med bräckt kassler.