ViktVäktarna - Sesampanerad tonfisk med japansk sallad och wasabimajjo

Sesampanerad tonfisk med japansk sallad och wasabimajjo

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tonfisk panerad med svarta sesamfrön är en klassisk, och fantastisk, smakkombination. Serverad med en rissallad med sushismak, bönor, gurka och chili och dessutom en wasabimajjo. En riktig festmåltid helt enkelt!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Haricots verts

150 g

Risvinäger

2 msk

Socker

1 tsk

Lime

1 st

Salladslök

1 knippe(n)

Gurka

½ st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Sesamfrön

2 msk

Tonfisk

600 g

Rapsolja

2 tsk

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Wasabi

1½ tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning. Låt sedan svalna.
  2. Halvera haricots verts och blanchera i lättsaltat vatten.
  3. Vispa ihop vinäger, socker och lime till en dressing.
  4. Skiva upp salladslök, gurka och chili och blanda ner i riset tillsammans med haricots verts. Häll på dressingen och blanda runt.
  5. Häll ut sesamfrön på en tallrik och pressa tonfiskfiléerna mot dem så att de fastnar. Hetta upp en panna med olja och stek mellan 2-4 minuter per sida beroende på hur genomstekta du vill ha dem.
  6. Blanda majonnäs och wasabi och servera till tonfisken och rissalladen.